torsdag den 29. september 2016

Start på efterårssæsonen

Måske var denne onsdag dagen, hvor vi romæssigt tog hul på efterårssæsonen. Der var kraftig vind fra vest. Det var overskyet. Og måske ville der komme en byge.

Vi valgte at sætte ud fra Skuldelev og ro mod Eskilsø, som skulle være frokoststedet. Det gik som sædvanligvis ikke helt som planlagt. Vinden var meget kraftig, så der ville ikke være læ på Eskilsø, bortset fra østsiden. Men skulle vi derover ville vi være meget vindudsat på vejen. 

Så frokoststedet blev det gode gamle sted på Selsø hage, hvor der både var læ og sol og hjemmebagt kage fra Ole. Da vi kun var fire på turen, efter to afbud og der var en hel springform kage, så var vi mætte da vi gik i kajakkerne, og senere da vi udryddede det sidste stykke ingen vi forlod Skuldelev.

Ser man god efter begynder træerne langs ruten at bære præg af, at der er omkring en måned til løvfald. De gyldne farver er begyndt at dukke op.

Jeg roede stadigvæk i sommertøj, men havde en jakke med til at tage på, når vi spiste. Dette er også en indikator på årstiden. Vandet er stadigvæk meget varmt, så våddragten er nok 2-3 uger væk. Hvis vi er heldige kan vi måske nå at få lavet redningsøvelser i høje bølger i de kommende uger; eller må det ske efter Nytår i svømmehal, som vi plejer.

Først da det sidste stykke kage var spist i Skuldelev begyndte det at dryppe, så dagen var fin og vi fire fik roet 16 km. Det er ok vinden taget i betragtning.

Ingen kommentarer: