onsdag den 19. september 2007

2 dage med telt og tarpSammen med elgjægeren Jørgen tog jeg på en 2-dages kajaktur. Oprindelig havde vi besluttet os for Kongsøre. Men vejr og vind ville det lidt anderledes. Turen blev til Bognæs Skov, som ligger yderst på Tuse Næs - overfor færgehavnen på Orø.

Der var godt med vind fra nordvest, så vi roede først i læ af Orø, så rundt og forbi havnen, og så herfra over til Bognæs.Tæt ved den lange bro fandt vi en perfekt lejrplads, hvor vi fik læ, både fra vinden fra nordvest, men også når den senere drejede i sydvest. Meget flot sted. Helt nede ved vandet. Der var lige plads i en lysning til Jørgens enmandstelt og til mit tarp, som fylder meget.

Ingen tur uden bål, så vi støvsugede underskoven for tørre grene. Tilsidst havde vi en stor bunke.Aftensmaden blev lavet på trangia. Vi kom med hver sin gryderet, som blev nydt med god medbragt rødvin.Da det begyndte at blive mørkt tændte vi bålet; lavede kaffe og nød udsigten, stemningen og bållugten. Det var blevet lidt køligt, så var bålet jo ren bonus. 20 min. efter sidste pind var lagt på og var brændt ned, så lå vi i poserne.Jeg vågnede lige inden solopgang, og da mit tarp giver fuldt udkig, så oplevede jeg solopgangen over Hornsherred, det var meget flot.

Fra soveposen kunne jeg nå at lave kaffe, og vi drak kaffe og spiste morgenmad mens solen kom højere op, og det blev meget varmt. Vi gav os god tid.

Det begyndte at blæse op, så vi pakkede sammen og tog retur til Hammervigen. På det sidste stykke regnede det, men regnen holdt op da vi nåede vigen.

En god tur som kan anbefales.Ingen kommentarer: