onsdag den 5. marts 2008

Mødet med skarpe skudEn strålende morgen. Fuld sol og lidt sne på markerne fra aftenen før. Frostvejr og vind fra nordvest. Der stod Munkholmbroen, Eriksholm Skov og helt frem til Kirsebærholmen på kanten af Holbæk Fjord på planen. Men sådan skulle det ikke blive ...

Hentede kajakker i klubben sammen med Elgjægeren. Satte ud fra Munkholmtangen og roede en fin tur langs Eriksholm Skov. Der var ret meget modvind. Hørte barske smæld fra håndvåben, sneg os rund om hjørnet til hjemmeværnets skydeområde ved Bredetved - så vi kunne se om "kuglen" var oppe. Den er lidt svær at få øje på, især når det nu er alvor. Ingen skød da vi lå på områdets grænseafmærkning, måske havde man set os. Kuglen var oppe og vi vendte om - og så skød de igen.

Tog turen helt tilbage til Munkholmbroen som vi roede under; holdt til højre langs Munkholm. Vinden havde skiftet og var nu meget hård i vest. Det var anden gang i modvind.Fandt en lille naturhavn med læ i kanten af parken til godset Eriksholm. Fint frokoststed til varm suppe og mad og kaffe. Og et flot kig ud i Tempelkrog.Efter frokost ud i modvinden og højre om i Tempelkrog. Først forbi hovedbygningen på Eriksholm, som er meget stilren og ligger meget flot. Videre lang kysten, hvor vi møder et par fiskere, der stod i vand til livet; vi roede indenom.

Ved Arnakke kommer der en bebyggelse som ikke er spændende at ro langs, så vi vendte og roede tilbage til Munkholm.

Masser af blishøns, et par musvåger; men eller bemærkelsesværdigt få fugle. Det sidste stykke vej var til en afveksling i medløbende bølger. Vinden havde drejet en ekstra gang og var nu i syd-sydvest og det begyndte at blive lettere overskyet.

Turen blev på ca. 10 km

2 kommentarer:

oleshavkajak.blogspot.com sagde ...

Hej Torben.
Den morgen var bare flot. Jeg kørte over Munkholmbroen den morgen, og nød det gode vejr.
Synd der blev skudt fra Bredetved, for det er en meget flot tur til Kirsebærholmen. Jeg beundrer jeres flid i kajakkerne, jeg synes generelt det er lidt for koldt endnu. Jeg håber vi ses på fjorden en dag efter påsken.
Hilsen
osc

Torben Ryle sagde ...

Hej Ole

Det kunne være hyggeligt at mødes med dig på vandet. Du kan sikker mange gode ture over mod Holbæk.

Sammen med Elgjægeren har jeg næsten fast roet om onsdagen, og når det bliver varmere, så vil der komme flere fra klubben med på disse onsdagsture. Hvis det var noget for dig så var det måske en ide at melde dig ind i klubben.

Men giv lyd fra dig, så finder vi ud af noget.

/Torben