onsdag den 20. august 2008

Byger og sol i Kattinge Vig
En onsdagstur med start fra Roskilde Roklub.Vi var Ole, Benny, Elgjægeren, Jakob og jeg. Vejret var overskyet og der var godt med vind. Vi skulle have været til Knudhoved, men det blæste for meget. Så det blev en tur i læ i bunden af fjorden.Roklubben havde en fin flydebro, så vi kom tørskoet i kajakkerne.På vej ud mødte vi et vikingeskib; et flot syn. Turen forbi Sankt Hans og langs Boserup skov var meget smuk. Vi tror vi så en havørn over Bognæs; og en Fiskeørn over Vigen.


Fremme ved Kattinge Værk gik vi i land. Endnu en flydebro gav tørre sko. Vild luksus.Vi fandt en plet på græsset, hvor der var læ og holdt en lang frokostpause.
Der kom lidt småregn til sidst under frokosten; men heldigvis havde jeg en gammel poncho med. Den vil jeg fast have liggende i kajakken.


Så begyndte det at trække op.Vejret blev helt vildt. Vi var midt i et skybrud. Heldigvis havde vi alle rojakker med. Min og Elgjægerens rojakke kan gå udenpå svømmevesten, så de er lette at få på i en fart.Her var regnen værst. Det er ikke billedet der er uskarpt.


Og så holdt skybruddet op. Himlen blev blå bag os. Sagafjord og Elgjægeren midt under regnbuen.


Lige inden vi runder hjørnet og får Roskilde i sigte.Tilbage i Roskilde Havn møder vi den gamle Agersøfærge, som jeg tit har sejlet med. Nu er den blevet en flydende beværtning - trist.

Da vi var kommet på land ved roklubben og var ved at pakke sammen, så kom der et nyt skybrud, og vi måtte erkende den gamle sandhed: Regnvejr i kajakken gør ikke noget - men du bliver våd, når regnen fanger dig - når du går i land eller sætter i.

Alle måtte én gang til skifte til tørt tøj.

En herlig tur på 18 km.
Ingen kommentarer: