fredag den 4. december 2009

Sol, sæl og en vinterbader

En meget koldt dag, der startede med frostgrader. De stykker liggeunderlag, jeg lægger kajakken på, var frosset fast til kajakken. Med hjælp fra Jakob og en spatel fik vi fjernet det meste fra kajakkens bund. 

Dette var dagen hvor min nye tørdragt skulle stå sin første prøve. Tørdragen var indkøb hos Mads, som har kajakbutik ved Nyholte Kirke og som er min hofleverandør. Vi var 5 der lagde ud fra pladsen ved siden af Kabelfærgen til Orø. Det var en smuk dag med masser af sol og næsten ingen vind. Turen gik sydpå lang  skrænterne mod frokoststedet som var Bramsnæs Vig. Det sidste stykke inde i vigen blev vi fulgt til lands af en sæl. Det er anden uge i træk vi ser sæl. 

Efter frokost og Prebens kage skulle vi i kajakkerne igen. Men der var først en vinterbader som skulle i vandet. Som hun senere sagde til os: " Hvorfor have tørdragt på, når man kan nøjes med en badedragt". 

Og min tørdragt var meget fin. Jeg var helt tør under hele turen. Jeg frøs lidt om fødderne, så jeg skal have fundet ud af hvilke sokker jeg skal have på. 

Turen var på 16,5 km og jeg roede sammen med Jakob, Elgjægeren, Preben og Erik.2 kommentarer:

Pouls kajakblog sagde ...

Hej Torben
Til lykke med tørdragten - den bliver du glad for. Jeg kan anbefale Smartwool sokker. De er lidt dyre, men dejlig varme.
mvh
poul

Torben Ryle sagde ...

Hej Poul

Jakob har også anbefalet sokker af dette mærke, så jeg skal se og fat på et par til næste gang jeg skal ud og ro.

Jeg er stadigvæk lige imponeret over hvor effektiv tørdragten var.

Fik i øvrigt det råd af Mads, da jeg købte den - at tage et par tynde sokker over latexsokken, for at beskytte den.

En sådan sok gør at du meget lettere kan lade foden glide ned i støvlen.

/Torben