fredag den 30. september 2011

Fed dag på Eskilsø

Vejrudsigten sagde sol, så vi besluttede os for en frokosttur til ruinen på Eskilsø. Herfra er der en fantastisk udsigt over Roskilde fjord. Turen skal gøres i hvert fald en gang om året, når der er mulighed for sol. Og så var planen at vi skulle på en gåtur øen rundt.


Da vi nåede frem til shelteren ved Skuldelev og skulle sætte i var det diset. Vi roede mod Skovbroen og fortsatte rund om Selsø Hage til Sønderby. Her vendte vi og roede til den lille havn på Eskilsø.


Vi fandt en læplads ved ruinen og så dukkede solen op. Det blev til en lang frokost, som blev fulgt op med en gåtur på øen. En række af flotte panoramaer langs det gule spor, som vi fulgte. Supertur som kan anbefales. Masser af ænder i den store sø, og sporet var lagt langs et bølgende landskab.
Ole tog billeder af en busk eller lille træ, som ingen af os kunne genkende. Siden har jeg med Fruens hjælp indsnævret det til Vrietorn eller Tørstetræ. De er i familie med hinanden, og det afgørende punkt i bestemmelsen er - om der var torne eller ej. Var der nogen på turen, som stak sig på en torn?


Retur fra Eskilsø med vinden bag. Vi var Elgjægeren, Ole, Jakob som havde kage med, Erik, Kim, Henrik og jeg selv. En tur på 18 km, måske den sidste sommertur inden vi skal finde våddragten og siden tørdragten frem. Vandet var 14 grader, så måske er det også en sommertur på næste onsdag. Vi håber.

Ingen kommentarer: