onsdag den 27. marts 2013

13 rundt om Nekselø


Det var lidt usikkert, hvor vi skulle ro denne onsdag på grund af issituationen. Det blev til, at vi besluttede, at sætte ud fra Havnsø og ro rundt om Nekselø. De sidste dage inden vi skulle afsted meldte flere og flere sig til turen. Vi endte med at være 13, der satte ud fra Havnsø. Det er det største antal vi nogensinde har været på en onsdagstur. Imponerende - i betragtning af, at det var rimeligt koldt de sidste dage inden vi tog afsted; men alle var sultne efter at komme i kajakkerne.

Selve turen var flot. Vi lagde ud med at se 5 sæler ligge og hygge sig ved Stolts. Derefter roede vi til revet ved Havnsø havn. Vi fulgte revet mod Nekselø og ramte et rev der går ud fra øen. Det betød, at vi det meste af vejen kunne ro på meget lavt vand.

Vi tog rundt om øen med uret. Vestsiden af øen er ren stenkyst nedenfor høje skrænter. På den modsatte side er der mere fladt ud mod kysten. Vi har allerede besluttet, at vende tilbage til øen, når det bliver varmere og vi kan gå en lang tur i det kuperede landskab og spise en lang frokost uden at fryse, for det gjorde vi på denne tur, da det blev frokosttid. 

Palle havde kage med, som hurtigt fik ben at gå på. Vi kom hurtigt i kajakkerne efter frokost og roede det sidste stykke vej retur til Havnsø. Vejret var blevet varmere og vi sluttede af med kaffe og resterne af Palles kage, inden vi drog af.

Vi var som sagt 13, der roede 15 km.

Ingen kommentarer: