torsdag den 3. juli 2014

Furesøen, Lyngby sø og Lyngby åmose


Vi var kun tre de skulle ud denne onsdag, idet Erik meldte fra. Det blev til en sommertur på Furesøen. Tidlig morgen tegnede flot vejrmæssigt, men på vej til Furesøen trak det op. Og da vi mødtes regnede det. Vi sad i ly under bagsmækken på min bil og ventede på opklaring. Den kom og lidt forsinket kom vi i kajakkerne fra broen foran Farum marina.

Vinden var i vest-nordvest, så vi roede ned langs vestsiden af søen ned til Slusen og gennem kanalen frem til Lyngby sø. En meget flot tur. Vi mødte masser af udlejningskanoer propfulde af børn,forældre/pædagoger.

Frokoststedet var kajakklubben ved indgangen til Bagsvær sø. Solen skinnede go jeg havde kage med til kaffen.

Bjarne foreslog en tur ind i Lyngby åmose, og det blev en meget spændene oplevelse gennem et vidtforgrenet system af små vandveje. Man følte sig i amazonas. Det tog lang tid og vi fandt tilbage til søen. Man kan forstille sig at man let kunne fare vild.

Herefter kom Kim med et forslag om at ro ind til vandmølle i Lyngby, for at finde en undergang under Lyngby hovedgade. Vi kunne kun se at man skulle bære over. Jeg mener at kunne huske at der for mange år siden var en underbæringsmulighed, men kunne ikke finde åbningen.

 Herefter retur til Farum marina. Da vi kom ud på Furesøen havde det blæst op og der var store bølger, som trak tænder ud. Først næsten helt oppe ved Marinaen kom vi lidt i læ.

Efter at have lagt kajakkerne på bilerne sluttede vi af med en kop kaffe.

Vi var tre der roede omkring 20 km. Det blev en fin tur med to nye afstikkere.


Ingen kommentarer: