torsdag den 9. oktober 2014

Sol, ørn og frokost på Eskilsø


Vi var lige gået på land på Eskilsø, så komme den flotteste store havørn flyvende hen over vore hoveder. Meget lavt nede og doven langsomt. Flot syn. Det er som om havørne passer til landskabet på og omkring Eskilsø. Vi ser tit havørne dér. Men den dag var den lige over os på meget kort afstand. Det er dejligt at se at vi ikke stressede den, så den slog af; den var totalt ligeglad.

Dagen startede efter en regnfuld periode med det flotteste solskin. Vinden var sydlig og udsætningsstedet var Skuldelev. Der var to krøller på dagens tur. Vi startede med at ro mod nord for at runde Kølholm; derefter syd til Skovbroen og over til Eskilsø. 

Frokoststedet var klosterruinen, hvor der var var rimeligt læ på nordsiden. Der var ikke meget vand i fjorden denne dag. Satte et tov i kajakken for ikke at den skulle flyde væk, hvis vandet steg mens vi holdt frokost. Og det var så ved langgangen at vi så ørn. Den fløj over på den modsatte side af øen, hvor den satte sig i nogle træer. Vi så den ikke siden.

Ole havde en meget lækker kage med, nok til både efter frokost og inden vi kørte. Den kunne man godt blive forfalden til.

Frokosten blev lang; det er nok sidste gang inden jul vi kommer på Eskilsø, så alle nød det det gode vejr, udsigten og selskabet.

Jakob målte vandet temperatur til 12 grader; når vi når 10 grader begynder jeg med tørdragt. Det bliver nok i løbet af de næste par uger.

Vi tag en sidste kop kaffe med resten af Oles kage inden vi tog hjem. Bjarne viste et hjemmelavet vandtæt stativ til montering under kajakken, så man kan tage undervandsvideo fx. i Københavns kanaler. Det var ret StormP's men effektiv iflg. Bjarne.

Vi var 8 denne flotte solrige rodag, der fik roet 19 km

3 kommentarer:

RulleRolf sagde ...

Så flott en tur dere har hatt, visste ikke at dere har havørner i Danmark, det er veldig flott. Den undervannsholder ser da rett tung ut å ro med, åssen vil den være?

Torben Ryle sagde ...

Hej Rolf
I Danmark er er i øjeblikket mere end 50 par ynglende havørne. Bestanden er vokset meget de seneste år.

Undervandskamerahuset må gove stor vandmodstand. Bjarne som har lavet det siger at det virker i praksis.

Hvor ror du?

Hilsen Torben

RulleRolf sagde ...

Jeg padler på Nøtterøy ca 10 mil syd for Oslo og har padlet ca 1500 kilometer sålangt i år. Padler også litt i Danmark ;ø)