torsdag den 13. oktober 2016

Start på vinterroning - pandekagetur


Blæst fra nordøst. Første dag med tørdragt på. Nu starter vinterroningen, direkte fra sommertøj og til tørdragt. Første gang jeg ikke har haft et par ture i våddragt inden tørdragten. Temperatur lidt under 10 gr. både i vand og luft. Udsætning fra Hammer bakke og frokoststed i Sømer skov lidt før Kyndbyværket.

I løbet af ganske få dage er det blevet vinter temperaturmæssigt, selvom der er stadigvæk er flotte efterårsfarver og masser af blade på træerne vi ror forbi.

Vi roede nordpå og helt frem til spidsen af Kyndby rev, hvor vi rigtigt kunne mærke den kraftige vind fra nordøst. Her var vendepunktet. Nu skulle vi finde vor sædvanlige frokoststed i Sømer skov. Vi roede et lille stykke tilbage og prøver at finde en åbning i sivene ved en række af træer som går helt ud til vandet, hvor vi ved der bagved ligger en grøn plet med læ, som perfekt egner sig til frokoststed og pandekagebagning. For at fejre vintersæsonens start har vi trangia med som vi laver pandekager på. Hver mand sin trangia. Ole havde valgt i stedet at lave en fin omelet, og Jens havde taget suppe med.

Efter frokosten gik vi en lille tur i skoven og fandt et nyt frokoststed som skal afprøves senere. Her sidder man i læ og fuld sol. Solen magler der hvor vi sad på grund af årstiden.

Vandstanden var faldet og vinden havde lagt sig  meget mens vi spiste, så kajakkerne skulle et godt stykke ud før der kom vand under kølen.

Fin returtur til Hammer bakke. Palle havde lavet ekstra med pandekager; dem han havde tilbage blev spist til kaffen efter vi havde lagt kajakkerne på bilerne.

Vi var 7 der fik roet 13 km


Ingen kommentarer: