mandag den 16. juni 2008

Skærgårdsroning i BlekingeTre en halv dag med strålende vejr i Skærgården i Blekinge. Hvem kan ønske sig mere. Var sammen med Elgjægeren, Ole, Benny, Philip og Bjarne. To biler med to og en kajak på taget; og så en trailer med kajakstativ efter min Berlingo - hvor vi var tre.


Roede i Hällaryd skærgård, den nærmeste skærgård på Sveriges østkyst. Vi satte ud fra Matvik, en lille havn, som vi havde fået anbefalet. Kom forholdsvis sent frem til Matvik torsdag aften; kørte til havnen og gennem den, og fandt et perfekt område, hvor vi kunne slå telte og tarps op.

Smuk aften med fin udsigt; det blev køligere da vi var kommet i soveposen; kold vind blæste ind fra skærgården.


Næste dag satte vi i fra havnen efter at have pakket kajakkerne. På en eller anden måde så var det svært for alle at finde plads til det man absolut skulle have med.


Efter at have tanket vand stod vi til havs. Vinden var fra vest til lidt i syd. Der er mange øer i skærgården som giver fin læ, men vi kunne også mærke, at der skulle trækkes til i pagajen når, vi kom ud af læsiden og fik vind og bølger lige ind.


Utrolig smuk natur; det ene kig mere flot end det andet. Masser af gode pladser til at spise frokost ved. Og når vi skulle finde lejrplads, så lå de fint med læ, bålplads, ofte med lokum - og helt sikker med en flot udsigt.
Hver morgen og aften have vi de flotteste solopgange og nedgange. Tit gik vi en tur efter aftensmaden til et højt punkt for at nyde udsigten; og den var flot.
Ole og Bjarne skulle af sted en dag før os andre, så efter at have sagt farvel til dem, så tog Elgjægeren, Philip, Benny og jeg østover mod Tjärö. Da vi nåede tæt på spidsen ved Allböle blev blev bølgerne meget høje, og vi skulle jo også tilbage; så vi valgte at vende om. Vi var blevet advaret om stedet af Pia og Erik fra kajak.nu. Vinden var taget meget til - og det kunne mærkes resten af den sidste dag.Ved 15 - 16 tiden var vi tilbage i Matvik; kajakkerne blev tømt, og af sted gik det mod Danmark.

I lidt over tre dage havde vi koblet helt fra; det var en hel lille ferie. Vi var godt trætte i bilen på vej hjem. Turen tog omkring 4 timer, men så havde vi også traileren med 3 kajakker at trække på.

Alt i alt en fin tur; ingen uheld og i flot vejr i gode rovenners selskab. Hvad kan man forlange mere? Det bliver nok ikke sidste gang vi skal til Blekinge.

Jeg genopdagede takket være Philip hvor godt Nutella smager på knækbrød. Og Elgjægerens cowboy-bacon er også noget jeg skal huske næste gang - sammen med hans "lænestol".

Ingen kommentarer: