onsdag den 14. oktober 2009

Vandet er 10 graderEn flot - men kold morgen; med masser af sol, som hold sig hele dagen. Jeg roede sammen med Kim.

Vi havde besluttet at sætte ud fra Roskilde Roklub.
Det blæste meget fra nord, så vi havde vind og bølger lige imod os, da vi gik ud fra havnen. Planen var at tage et kryds op mod vinden og komme over til spidsen af Bognæs.Herefter ville vi ro langs Bognæs - og i læ af halvøen ville der være blikstille; det holdt stik som det kan ses af billedet. Tæt på land var der næsten glat vand.


Solen skinnede. Vi så et hold baglænsroere og en enkelt sejlbåd, samt Sagafjord. Der var masser af ænder. Og der var en hel koloni af fiskehejrer i træerne. Vi roede helt med til bunden af Kattinge vig.Der blæste lidt i starten da vi roede retur. Vi fandt en plet med læ og sol. Her spiste vi frokost.

Efter frokost gik turen videre langs Bognæs til spidsen, hvor vi igen mødte vinden og bølgerne.


Vi krydsede over mod havnen. Til sidst fik vi meget høje returbølger fra havnens bolværk, som var vinkelret på bølger og vind; bølgerne blev bygget op i den modsatte ende af fjorden, så de var pænt store med skumtoppe. Returbølgerne rejste sig til dobbelt højde.
Vi kom med tunge lige i mumden ind i havnen og fik læ. Det havde været klogt at slå en stor bue og gå ind i havnen fra øst. Så nu ved vi det.

Vi målte vandtemperaturen til 10 grader og det var nogenlunde også luftens temperatur.

Gætter på at vinden var omkring 10 m/sek. med pil opad på hjemturen.


Vi roede omkring 16 km.

Ingen kommentarer: