mandag den 5. september 2011

Septembertur i skærgårdenHvor mange gange i træk kan man være heldig med vejret, når man tager på kajaktur i skærgården. Nu er 4 gang i træk, hvor vi har haft et fantastisk rovejr i Hälleryd skærgård og skærgården ved Järnavik.


Vi valgte den lille ø Bockö som mødestedet; hertil roede vi fra Matvik. Da vi havde fået læsset grej af kom der den eneste korte byge vi fik; 5 min. så fortsatte det gode vejr.


Efter at vi var kommet på plads, gik vi en tur til det højeste sted på øen, hvor der står resterne af fyrtårn. Herfra er der en fantastisk udsigt.


Der var ingen vind, så dagen efter roede vi ud i det åbne vand og ind i den næste skærgård. Sidste år havde vi fundet et sted på Tjärö med en flot udsigt, og hver ville vi godt overnatte, hvis der ikke var andre. Heldigvis var pladsen fri. Det er ikke sidste gang vi er dér.


Næste dag gik det tilbage til Hälleryd skærgård, hvor vi lagde os på Tärnö. Dér har vi ligget mange gange.


Sidste dag spiste vi frokost på Ö Bokö; igen en gammel kending.


Alle dage havde vi fint bål hver aften. Jakob blev ekspert i kartoffelmos. Kim havde medbragt en gasbageovn, som Kate lavede kage i. 


Vi var Elgjægeren, Jakob, Kim, Kate, Karin, Stig og undertegnede; en god sammentømret flok. Vi fik roet 35-40 km en del udenskærs fordi vandet var helt roligt.

Ingen kommentarer: