onsdag den 6. juni 2012

Skærgårdsroning i blandet vejr

Vi var 7 på den sædvanlige firedages tur til skærgården ved Hälleryd og Järnavik. Efter de sidste fire gange at have haft fuld sol, blev denne tur lidt anderledes. Vi oplevede stærk vind, regnbyger og 2 kortvarige haglbyger, hertil perioder med sol. Vi kom både i og ud af kajakker i tørvejr, så vejrmæssig var det ikke slemt.


Vi fandt hurtig ud af, at slå mit tarp op som det første, når vi nåede frem til et overnatningssted. Tarpet er 4 x 4 m, så der er plads til, at alle kan lave mad samtidig i tørvejr. Det fik vi især brug for ved en lejlighed.


Men vejret var ikke dårligt. Vi havde lejrbål to aftener, hvor vi samlede masser af tørt træ der gav store bål og brændte et lille hul i mine fleecebukser. Men hyggeligt var det.


Det var også ved bålet at den medbragte chokolade fra Kim og Stig gik rundt og rundt i en uendelighed. Især Jakob som startede turen med et mindre maveonde  holdt sig nu ikke tilbage, da det kom til chokoladen. Han blev fulgt tæt lige til det sidste stykke af Kim.


Jokeren på denne tur var en meget kraftig vind fra vest, som især er afgørende for hvor vanskelig det vil blive at ro forbi Allböle odde, som stikker ud i Østersøen og deler de to skærgårde. 


Andendagen roede vi fra Brockö, som var mødestedet og hvor vi overnattede med vinden i ryggen forbi odden og ind i Järnavik-skærgården. Det gik smertefrit.


Vinden tog så herefter meget til og der var hvide toppe på bølgerne så langt øjet rakte, så i to dage måtte vi blive i Järnavik skærgården, hvor vi roede fra læside til læside. Der var helt ok - vi havde den mest fantastiske lejrplads på Tjärö med en udsigt, der ikke findes bedre.


Vi stod meget tidligt op sidste dag; vinden have lagt sig en smule, så vi besluttede at runde odden med vinden imod og på siden. Vores plan B var at ro til Järnavik; få fat på en taxa så to mand kunne hente vogne og trailere i Matvik og tage den tilbage til Järnavik.


Vi kom rundt om odden i god behold. Efter en frokost igen på Brockö gik det retur til Matvik og siden mod Broen og Danmark.


Til trods for det blandende vejr var det en meget fin tur i godt selskab. Jeg roede 50 km sammen med Jakob, Elgjægeren, Ole, Kim, Karin og Stig - et fasttømret hold gennem mange ture til skærgården.  

1 kommentar:

Miamaria sagde ...

Så smart med en sånn tarp! Flotte bilder, flott blogg! :)