mandag den 4. maj 2015

Nyt frokoststed og årets første havørn


Vinden denne onsdag kom fra vest-sydvest, så vi besluttede at lægge ud fra Veddelev havn og ro ind i Kattinge vig. Denne tur indledes med et kryds på ca. 1 km fra havnen til Askehoved på Bognæs og her er man udsat når det blæser, uanset hvorfra vinden kommer. Det fik vi at mærke da vi kom ud ad havnen.

Vi kom i læ i Kattinge vig, som er et meget smuk sted, der ikke nok kan anbefales. Vi roede langs kysten og nyd buske og træer, der stod flot lang vandet.

Frokoststedet var nyt og lå helt i bunden af vigen ved siden af en høj - Kongehøj. Her gik vi op efter frokost og blev belønnet med en fantastisk udsigt, både mod Herslev og Ølvig. Flot, flot - kan anbefales.

Det blev til en lang frokost i det gode vejr. Jens havde medbragt og frembragt hjemmelavet apfelstrudel med garniture, som blev nydt. Alt blev spist. Herefter kom så turen til Kongehøj.

Da vi var kommet i kajakkerne kunne man dufte duftpoppel eller balsampoppel, som var ved at springe ud. En duft som man husker år for år ved løvspring. 

Herefter retur langs Bognæs og forbi ørnereden, hvor vi alle så havørnen sidde i et træ, hvor vi også tidligere har set den. 

Et kryds tilbage og retur til havnen; det blæste stadigvæk på turen over det åbne vand.

Vi sluttede af med en kop kaffe efter at have lagt kajakkerne på bilerne.

Vi var 10 der roede 18 km.

Ingen kommentarer: