onsdag den 2. januar 2008

Pøle Å og ArresøElgjægeren havde hentet kajakker i klubben; mødestedet var dér, hvor Pøle Å løber ud i Arresø. Temperaturen var +2 grader og der skulle komme tiltagende vind fra øst. Der dryssede lidt sne ned, men uden at det blev til noget. Vi satte i ved siden af broen på landsiden og direkte i åen. Der var lidt stejlt og dybt helt inde ved bredden, men vi kom i kajakkerne uden uheld.Så startede en meget flot tur op ad åen; åen snor sig hele tiden og der var modstrøm. Mange fugle hver gang vi kom forbi en snoning. Åen var fin bred helt frem til den oversvømmede engsø ved fugletårnet; overfor stedet hvor man lagde grise ud til ørne.

Der var bølger på søen; vi søgte efter det sted, hvor åen skulle fortsætte fra søen og videre mod nordøst. Det sted, vi nåede frem til, var meget lavvandet - så vi tog rundt langs søbredden i stedet for.

Da vi kom helt frem til dér, hvor åen løber ud i søen, så fik vi igen lidt bølger. Men efter blot få meter ind i åen var der læ; men en pæn kraftig strøm, der bar os retur.

Sulten meldte sig halvvejs tilbage ad åen. Vi valgte at blive i kajakkerne og spise dér, på grund af vind og vejr. Det forløb fint. Vi havde begge suppe med, som gav god varme.

Vi roede under broen og længere frem til åens udløb og ind i Arresø. Vi roede lidt mod Lille Lyngby Mose; vendte om og fandt et fint fladt sted, hvor vi kunne komme i land.

Bar kajakkerne frem til P-pladsen; hentede bilerne og læssede kajakkerne på Engjægerens trailer.

Turen var på 7,5 km og startede med flot flyvende havørn hen over hovedet og ud over søen.

Ingen kommentarer: