torsdag den 25. september 2008

Fra Sølager og ind i Frederiksværks kanal

Sølager er et nyt isætningssted, som jeg ikke har prøvet før. Jakob har tidligere brugt stedet. Turen skulle gå herfra og til Frederiksværk; derefter ind ad kanalen så langt vi kunne komme- og frokost når vi ramte Arresø. Men vi blev klogere ..

Vejret var fantastisk. Vi var 4 på turen. Benny og Ole satte i i Kulhuse og roede over til Sølager, hvorfra Jakob og jeg satte i.Fin tur langs kysten. Meget lavvandet,så vi var langt ude for at få vand under kajakken; gætter på en 300 m fra land.Og det holdt stort set frem til havnen i Frederiksværk, hvor vi drejede ind ad kanalen; Den blev hurtig snæver og meget lavvandet. Vi nåede ikke særligt langt før vi sad fast og måtte vende. Masser af skrammel i kanalen. Arresø blev det ikke denne gang. Vi må prøve igen til foråret hvor der er mere vand i kanalen.Vi spiste frokost ved den lokale roklubs klubhus. En lang frokost. Jakob startede vintersæsonen med varm suppe. Så nu er det snart tid for os andre til hjemmelavet linsesuppe.Det var herligt varmt i vejret. Ikke en sky på himlen og flot kig ud over vandet.

Efter frokost mødte vi en venlig mand i en HP, som vi faldt i snak med. Vi fik en rundvisning i klubben; der er et godt dagslys i lokalerne og udsigten er helt i top.

Derefter retur til Sølager, hele tiden langt ude af hensyn til vanddybden.

Helt fremme ved Sølager, fortsatte Benny og Ole til skrænterne ved Lynæs; Jakob og jeg gik straks i land, da klokken var blevet mange og jeg skulle hjem og passe børnebørn.

Vi kørte i Jakobs bil. Han havde fået et par skumholdere til gæstekajakker. De virker fint. Kajakken ligger godt fast. Man skal blot huske at stramme ekstra til, fordi holderne giver sig lidt.

Alt i alt en vellykket tur på omkring 18 km.

Betragtninger

  • Når der kommer mere vand i kanalen, så vil jeg godt ind gennem Frederiksværk.
  • En anden gang vil jeg godt frem mod Lynæs og forbi Hundested.

Ingen kommentarer: