torsdag den 26. marts 2009

En rigtig kold blæser


En kold og blæsende - med meget klar morgen. Mødestedet var Rendebæk overfor Orø, da vinden var i syd-sydøst. Turen skulle gå sydover, så vi fik lidt læ af kysten. Jeg roede sammen med Ole, Jakob, Elgjægeren og Preben.

Da vi kom i kajakkerne, så oplevede vi virkeligt at det blæste. De skulle trækkes godt i pagajen, selv om vi roede så tæt på kysten som muligt; det betød, at vi en gang i mellem gik på muslingebankerne.

Det er lang tid siden vi har haft så megen blæst, fordi vi altid vælger at sætte ud fra en kyst med læ. Men denne gang var der ikke ret megen læ at finde. Heldig vis satte vi ud med vinden imod, så bliver hjemturen let efter frokost.

Kom tæt forbi muslingefiskebåden fra Orø lige før kabelfærgen. Masser af fugle, især måger. Gik også kystnært ind i Hammervigen. Farten mod vinden var ikke imponerende - omkring et par km i timen.

Men vejret var flot med solskin og meget klart.Vi havde planlagt at spise i læ i Vellerup Vig. Men lidt før vigen så vendte vi og gik lidt tilbage langs kysten og fandt et sted, hvor vi mere ville være mere i læ.
Det blev til en hyggelig frokost med to gange kage.

Mens vi spiste kom der en enlig kajak forbi; han hilste ikke, hvad man normalt forventer; så traffikeret er strækningen ikke på denne årstid.

Godt at vi i Kajakhornsherred ror flere sammen; det giver stor sikkerhed, hvis en af os f.eks. får et ildebefindende. Er man alene som ham vi så - og det både sommer og vinter - men især som i dag med en vandtemperatur lige over 0 grader og stærk fralandsvind, så kan det gå gruelig galt hvis man bliver dårlig.

Efter en sidste kop kaffe i kajakkerne igen; og med vinden bagfra gik det flyvende retur til Rendebæk.Endnu en god tur på 12,5 km1 kommentar:

Helge Helligsøe sagde ...

Hej Torben
Flot tur i havde i går - noget mere sol ovre på øen hos jer end her ovre i det mørke Jylland. Det var overskyet (og blæsende!) det meste af dagen.

Underligt at ham solo-roeren ikke lige hilste - det plejer selv turkajakker dog at gøre. Ja, selv folk i joller plejer at hilse tilbage!

Venlig hilsen Helge