torsdag den 12. marts 2009

Første havørn i 2009Det blev dagen hvor årets første havørn lod sig se; helt tæt på over Møllekrogen. Den foretog til sidst et drej, så vi så den skråt over os - imponerende.

Sidste år så vi havørn mange gange, mange forskellige steder, og flere uger i træk.Vi var et mindre roselskab i dag . Jeg lagde ud fra Møllekrogen sammne med Jakob og Arne. Det var 3 gr. og blæste lidt fra nordvest, vandet var et par grader. Dagen startede lidt overskyet, men det blev bedre og bedre.

Vi roede ned til det lille gule hus lige før Lyndby og derefter lidt tilbage til lejrpladsen, hvor der ligger en shelter. Her gik vi i land og spiste frokost.Vi fandt læ for vinden og havde solen lige i fjæset; der var dejligt varmt - det er min første ro-forårsdag i år. Vi holdt en lang frokost og sluttede af med hjemmelavet kage som Jakob havde medbragt til kaffen. Hvor får han den fra?

På tilbageturen havde vi vinden mere imod, især de steder hvor kysten ikke gav læ. Tæt på Møllekrogen så vi en mand ved ophalerstedet; Det var Elgjægeren, som var forhindret i at være med på selve roturen, men som alligevel ikke kunne holde sig væk sidst på dagen. Han gav en hånd med, da vi skulle op - ophalerstedet var meget glat. Og det var også Elgjægeren der så havørnen først inde over søen ved Selsø Slot og siden lige over Møllekrogen.

Hele turen var på 14,5 km.

Man skulle have haft solbriller med; havde røde øjne da jeg kom hjem og var også meget vejrbidt, så nu begynder tiden hvor solbriller og solcreme skal med på vandet.

2 kommentarer:

Helge Helligsøe sagde ...

Hej Torben
Fedt med den havørn i er udstyret med på de kanter, vi må nøjes med nogle mindre modeller herovre. Jeg var også en tur på vandet i går og så ret mange rovfugle i den noget mindre afdeling.

Også kanongodt vejr herovre - JEG havde heldigvis husket solbrillerne ;-) Men er da lidt rød i kinderne i dag.

Venlig hilsen Helge

Torben Ryle sagde ...

Hej Helge

Og så slår man en havørn ihjel, nu når de er kommet tilbage til Danmark.
Hvor indskrænket kan man være?

se http://www.dof.dk/index.php?id=nyheder&s=nyheder&m=visning&nyhed_id=602