torsdag den 16. april 2009

Stiv blæst på Tystrup-Bavelse Søerne
En meget flot dag til en 24 km lang tur på Susåen fra Vrangstrup og til Skelby. Vi kørte med to trailere, så vi kunne sætte i ved Vrangstrup Kirke og tage kajakkerne op igen Skelby.

Vi var Ole, Benny, Henrik, Arne, Jakob Elgjægeren og Bjarne og Ingerlise. De sidste to stødte til os i Vrangstrup. Alle andre mødtes ved Q8-tanken i Roskilde med afgang kl. 9.00.Den et en meget fin plads ved kirken i Vrangstrup man skal lægge i fra. Der var stærk strøm og Bennys kajak som er meget lang satte sig fast på tværs af åen og blev fyldt med vand. Det var lidt bøvlet at få den fri.Bøgen var sprunget ud.Kig fra frokoststedet ud over Tystrup SøDerefter en smuk tur på åen ud mod Tystrup sø, hvor vi lige inden søen fandt et sted hvor vi spiste frokost.

Og så kom det svære; de to søer liger øst-vest og det blæste meget fra øst. Vi gætter på at det blæste en 10 til 12 m/sek, med vindstød som var ekstra stærke.Den lille herregård - Bavelse

Det gik meget langsom med at komme frem, nogle gange var det som om vi slet ikke bevægede os; Og da vi var kommet igennem den første sø, så var der lige en til. På de to søer roede vi 8 km. Det trak tænder ud på alle.Efter de to søer samles vi i læ af vejenKajakmøde på den sidste stump åEndelig kom vi frem til Susåen igen og kom mere i læ det sidste stykke indtil Skelby, hvor der var en fin plads, hvor vi kunne tage kajakkerne op. De blev lagt på trailerne, og derefter gik det retur til Q8 i Roskilde. I alt var vi 5 timer i kajakkerne.

Da jeg kom tilbage til Allerød kl 20 var jeg god slatten - men det havde været en fin dag - i godt selskab.

Gætter på at vi til næste år vil tage den samme tur.
Ingen kommentarer: