onsdag den 6. maj 2009

Weekendtur på Immeln

Det var Ingerlise og Bjarne som oprindelig kom med et forslag til, at vi tog en weekendtur på Immeln, som ligger 130 km fra Broen. Vi var 9 ( Bjarne, Ingerlise, Benny, Ole, Jakob, Per, Preben, Dan og undertegnede, som havde sat hverandre stævne på den første rasteplads efter Broen lørdag morgen kl. 10.Efter en hurtig kop kaffe kørte vi to timer og nåede Immeln ved 12-tiden.
Vejret var ren sommer og der var næsten ingen vind; den der var kom fra ryggen.Vi satte kajakkerne i ved kanocentralen i byen Immeln - spiste vore madpakker samtidig, og kom hurtigt i vandet.

Foran os lå der en meget flot tur med bøgetræer der var sprunget ud, masser af små holme og fiskeørn i luften. Vi skulle ro omkring 16 km den første dagEndemålet var Brotorpet, et overbæringssted til den næste sø på kanoruten til Olofstrøm. Brotorpet er en flot lejrplads; vi valgte at slå lejr ved en shelter, der lå lid for sig selv. Benny og Dan sov i shelteren; resten i telte - og jeg i tarp.

Brotorpet er en etapeovernatningsted på Skåneleden, og efter vi var kommet, fik vi besøg af en lille gruppe, der var på vandretur. De var ret seje og badede i søen, der vel ikke var mere end 10 grader.
Sulten meldte sig, og der kom gang i de 8 medbragte trangia. Vi spiste selvfølgeligt noget forskelligt alle sammen.

Da det begyndte at blive mørkt og vi krøb i soveposerne; og der blev snorket godt igennem.
Vågnede et par gang i løbet af natten. Nattesynet gjorde, at jeg under mit tarp kunne ligge i posen og se stjernerne lyse helt klart.

Da det blev morgen, var det blevet blikstille; solen kom hurtigt frem, og endnu en varm dag begyndte. Efter morgenmaden pakkede vi kajakkerne og satte ud på tilbageturen.

Undervejs så Ole og jeg fiskeørn lande og flyve ud fra sin rede i et udgået træ ved søbredden.
Med denne flotte oplevelse,som stadigvæk står tydelig på nethinden - nåede jeg samtidig mine første 1.000 km i havkajak.Det er langt fra alle steder, man kan få kajakkerne på land på grund af sten. Vi fandt et sted, hvor vi kunne spise frokost midt på dagen. Per havde Nutella med, som vi andre hjalp ham med at komme af med - på det medbragte knækbrød.

Sidst på eftermiddagen nåede vi retur til Immeln; vi pakkede sammen og drak den sidste kaffe med kage. Der var i alt tre gange kage med på turen. Derefter til Broen.

Til sidst stødte vi - da vi var midt på Broen - ind i et regnvejr., men al roning kom til at foregå i strålende sol og varmt vejr.Hele turen var på 35 km.

Ingen kommentarer: