fredag den 11. februar 2011

Fjordene isfri - nu starter vi for alvor onsdagsroningen


Første onsdag i 2011, hvor vi kunne ro på en af fjordene. Et par dage før - masser af is, men denne dag kunne vi sætte ud ved Munkholmbroen og ro den klassiske tur til golfbanen ved Holbæk. 


Der var lovet aftagende vind i løbet af dagen, men da vi satte i, var der næsten ingen vind fra vest. Der var plusgrader og der var strejf af sol; alt i alt en fin premiere på sæsonens roture om onsdagen.


Jeg roede sammen med Stig, Jens, Elgjægeren og Jakob. Flot tur langs skoven og en lille afstikker ind på søminestationen. Det var første gang Stig var med på denne strækning, så han skulle lige vises rundt.


Den vind der var drejede efterhånden lidt mere i nord, så vi lagde ind ved starten af golfbanen for at få læ , da det blev frokosttid. Frem kom den transportable grill og jeg havde pølser med, som blev nyt med udsigt til Orø og i solskin - en forsmag på sommeren.


Jakob havde lækre hjemmelavede muffins med. Frokosten sluttede med en lille gåtur langs vandet for at få varmen sat op, inden vi igen skulle i kajakkerne; pølserne lå tungt, og nu skal der gå et stykke tid, før vi gør det igen. Men den lille grill fungerer perfekt, og de to store grillkul er efter kun et minut klar til, at der kan grilles.


Fin tur retur langs kysten. Intet spor af ørne, selv om man i weekenden før havde talt 300 havørne.


Vi satte i og tog kajakker op et nyt sted, foran kroen som er brændt ned; herfra er der kun et meget kort stykke til vandkanten - og bilen kan sættet på parkeringspladsen på den anden side af vejen.


Turen blev på 18 km.

Ingen kommentarer: