torsdag den 20. januar 2011

5 meter til sæler - det tætteste nogensinde
Tvunget af omstændighederne har vi igen i år måtte holde pause med roningen på grund af is. Men onsdag den 19. januar starter vi med at ro første gang i 2011. Vi satte ud fra Nivå havn og ror nordpå; det passer fint med vinden som er i nordvest og ikke særlig kraftig.


Til denne årets første onsdagstur ror jeg sammen med Jakob, Elgjægeren, Ulla og Erik. Det er et par grader varmt og fint rovej; lidt overskyet med opklaring hen over dagen.


Det er ikke natur vi ror langs med, men et sammensurium af store villaer i meget forskellige stilarter, men alle med store vinduer ud mod Øresund. Og det forstår man jo godt.


Elgjægeren har lige anskaffet en Esbit grill, som kan klapppes helt sammen. Den skal vi have grillede pølser på. Vi går i land lige før havnen i Snekkersten, hvor vi kan stå og sidde i læ. Grillen komme igang med nogle hurtiggrillblokke efter få minutter; og så er der ellers pølser med det hele. Folk, der lufter hunde, ser lidt forundret på os, når de går forbi 5 i kajaktøj der spiser pølser - men de smiler.


Både på vej frem til frokoststedet og på vej tilbage møder vi sæler; vi var måske 5 til 10 meter fra dem; der var meget nysgerrige og fulgte os et stykke vej. Det er det tætteste jeg har været på sæler på alle mine ture. Smukke, søde dyr.


Elgjægeren havde bagt Loganbrød, Ulla havde boller med og Jakob havde kage med. Læg hertil grillpølser; fortsætter stilen kan vi snart ikke mase os ned i kajakkerne.


Turen var på omkring 20 km.

Ingen kommentarer: