torsdag den 8. november 2012

To havørne - masser af ornitologer og Sachertorte



Lidt grå dag, ingen regn, ok temperatur - men ret meget blæst fra vest. Udsætning fra Skuldelev ved shelteren. Ror lidt nordpå og mod vinden i den første vig. Vind 8,5 m/sek; efter en halv time vender vi om og henter Jens, som er klar i Skuldelev - derefter sydover mod frokoststedet som er på læsiden af Selsø hage. Ser 2 havørne på vejen ned.

Vi er 11 på turen og Ole har en Sachertorte med, der bliver skåret op i 12 stykker. Chokoladen på toppen af kagen er tyk, så Ole kæmper med at få stykkerne pæne og sammenhængende. Det går og kagen smager fortrinligt.

På vej tilbage ser vi en masse mennesker med teleskoper og udstyr på den yderste del af Skovbroen overfor Eskilsø; vi ror forbi og fortæller, at vi har set 2 ørne nord for, hvor de står. Kikkerter og teleskoper svinger en tur nordpå.

En opklaring fra vest breder sig, og den østlige del af fjorden ligger et kort øjeblik i sol; samtidig har vinden lagt sig lidt. De vige som kan være slemme at komme forbi med kraftig sidevind, viser sig på hjemturen fra sin bedste side.

Jeg roede 18 km sammen med Jakob, Ole, Jens, Peter og Peter C, Palle, Erik, Benny, Bjarne og Stig.

Vi sluttede af med en kop kaffe efter at vi havde lagt kajakkerne på bilerne, og så begyndte det at blive mørkt; og helt mørkt var det på hjemvejen til Allerød. 

PS: Det bliver snart nødvendigt at have en pandelanpe med når kajakkerne skal på bilerne.

PPS: Stig havde suppe med. Det må snart være på tide at jeg også skal have lavet flere portioner linsesuppe til fryseren.

Ingen kommentarer: