torsdag den 18. april 2013

Varm dag med høj himmel og frokost ved det lille gule hus


Nu bliver vore rodage bedre og bedre rent vejrmæssigt. Denne onsdag var temperaturen kravlet godt i vejret og sluttede, da vi satte os ind i bilerne, på 18 grader. Bedre kan det ikke være. Høj blå himmel hele dage; sæsonstart for bredskygget hat og mine specielle ro-solbriller. Det virker bare og jeg undgik at  blive forbrændt af solen ( Jakob var meget rød, da vi nåede Allerød om aftenen). Der hvor solen altid er ond ved mig er på den øverste kant af øret, så er en hat med bred skygge god.

Og naturligvis havde jeg ikke el-sokkerne på. Jeg var meget varm om fødderne under hele ture. Tørdragten var varm, men min er med seler, så i bilen og når vi holder frokost, så kan man krænge sig ud af den øverste del og skabe ventilation og komme af med fugten. Det fungerer upåklageligt.

Vinden kom fra syd-vest drejende til vest. Der var lidt vind, da vi lagde ud og meget mere på hjemturen. Udsætningstedet var Møllekrogen foran jagthuset, hvor vi har fået lov til at sætte bilerne, hvis det sker på en sådan måde, at brugerne af jagthuset og andre besøgende uhindret kan komme forbi.

Vi var 12 på denne top-forårstur, der roede ned til sælstenen (sælen var ikke kommet på) og derefter retur til frokoststedet - det lille gule hus, som  Lejre roklub bruger.
På vej ned roede vi forbi en gammel skonnert, som isen har været grim ved. Håber - at man kan få den til at flyde igen -  og at det smukke skib ikke går til.

Frokosten blev lang og hyggelig. Jakob havde kage med til 12, Folmer havde chokolade med, så alt var som det plejer.
Mens vi roede kunne vi se, at nogle marker begyndte at få et grønligt skær, det samme var tilfældet, når vi så over på skoven på Bognæs.

Efter vi havede læsset kajakker, sluttede vi af med en sidste kop kaffe med kiks fra Peter.

Vi var 12 der roede 19 km.

PS: Kim besøgte os da vi lagde ud og fortalte at han snart er frisk nok til at være med.

PPS: Jan var med for første gang efter en lang pause med operation af skadet arm. Han havde det ok på turen, så vi håber han nu fortsætter.

Ingen kommentarer: