torsdag den 5. december 2013

På Furesøen inden isen kommer


Vi havde talt om en tur på Furesøen de sidste mange uger, men der kom hele tiden noget i vejen. Men denne uge lykkedes det. Vinden var fra vest og udsætningsstedet blev fastlagt til Farum marina på kanten af badestranden. Fint sted som kan anbefales. 

Ruten var ned langs Nørreskoven i læ af de høje skrænter og ind mod Frederiksdal og Slusen. Her kom den første overraskelse, vinden var gået mere mere mod nord, så vi fik medløbende bølger i stedet for det forventede læ.

Det finregnede da vi satte ud, og det blev det ved med indtil frokost. Det var køligt og vådt. Sigtbarheden var næsten ikke eksisterende for de store kig over søen, men skrænterne stod flot med træer uden blade.

Da vi kom ind i kanalen blev der læ, og i det sidste stykke før slusen var vandet fyldt med vandplanter, der var presset ind i kanalen.

Vi var de eneste som skulle gennem slusen, så der var plads nok til at få trukket kajakkerne over de indbyggede ruller.

Fin rolig tur til kanalen ind til Bagsvær sø og flot kig til Marienborg. Derefter frem mod Sophienholm og videre ind i søen.

Frokoststedet var kano- og kajakklubben Nybro-Furåen, som ligger smukt og tæt ved Nybro kro. Bjarne havde kage med.

Herefter et smut ind i Lyngby sø og derefter retur til Farum marina. Da vi kom ud i det åbne var vinden gået endnu mere mod nord, og der var flotte store bølger der kom lige imod. Først det sidste stykke før marinaen kunne vi helt inde under land finde lidt læ.

Vejret var skiftet fra gråvejr til flot klar blå himmel og sol, da vi kom ud på søen.

Efter vi havde lagt kajakkerne på bilerne sluttede vi af med kaffe og kage som Thomas havde med. 

Vi var 7 der roede 21 km. 

Vi talte om at gentage turen en sommeraften som en nattergaletur. Der er mange nattergale specielt i Åmosen.

Ingen kommentarer: