fredag den 20. november 2015

Stærk blæst aflyser frokost på Kølholm

Grå start på dagen. Kraftig blæst fra vest. Udsætningsstedet var valgt til at være Skovbroen overfor Eskilsø. Planen var, at ro nordpå og spise frokost på Kølholm, som er en lille ø nord for Skuldelev havn. Det ville så være første gang vi spiste her. Landgang er kun mulig, når fuglene ikke yngler.

Flere gange på udturen kunne vi mærke den meget kraftige  vind, som nærmest var i nordvest og som ramte os hver gang vi krydsede en vig og kom ud hvor der ikke var læ. 

Da vi nåede frem til Peberholm, som er øen før Kølholm, kunne vi mærke at det ville blive en blæsende frokost, selv om vi sad og spiste på øens læside, som ikke ville give os tilstrækkelig beskyttelse fordi toppen af øen er for lille. Vi besluttede derfor, at ro tilbage til Skuldelev og spise i shelteren. Her var fint læ, og vi sluttede af med kage fra Jakob. Efter frokost gik vi en lille tur til havnen for at få gang i blodomløbet, inden vi igen skulle i kajakkerne.

Vinden var meget lidt mærkbar på tilbageturen, hvor vi stadigvæk roede meget kystnært for at få læ. Der kom lidt kortvarige regnbyger, men også strejf af sol. Vejret var stort set fint på hele turen.

Efter at have lagt kajakkerne på bilerne, sluttede vi med en ny omgang kage fra Jakob. Kaffen blev drukket oppe i skoven inden Skovbroen, hvor vi ikke kan holde med bilerne for længe, da andre skal kunne komme frem og forbi.

Vi var 8 der fik roet 17 km. Endnu en mild dag, næsten ikke til at forstå, at vi er langt inde i november.



Ingen kommentarer: