torsdag den 7. januar 2016

Koldt på årets første rodag


En meget kold morgen - minus 6 grader. Der var lovet vind fra øst, så derfor valgte vi at sætte ud fra Vellerup vig og ro sydover, hvis vi kunne komme forbi isen i vigen, som Elgjægeren have fortalt os om. Det gik, vi kunne krydse over vigen næsten helt inden i bunden. Men der var en isbræmme ved udsætningsstedet, som man skulle over, blødt var det også på grund af tang. Hertil kom at det var lavvandet. Så alt i alt en besværlig pakning og udsætning.

Det var koldt at komme i kajakkerne. Det skal gå stærkt og man måtte prøve at beholde handskerne på hele tiden, for ellers frøs man også om fingerne, foruden at fødderne begyndte at blive kolde af af stå på isen.

Det sted hvor vi alle uden undtagelse kan mærke kulden er om fødderne. Selvom man bevæger sig, inden man går i kajakkerne, og inden man sætter sig for at spise, og inden man igen går i kajakkerne efter frokost. To af os have el-såler i støvlerne, men de hjalp ikke nok. Vi andre har også haft el-såler, men de er sarte og går i stykker hurtigt.

Det var gråvejr helt frem til frokoststedet, som var ydersiden af Bramsnæs, hvor vi sad i læ af en lille jagthytte. 4 ud af 5 havde suppe med. Jens prøvede sin nye termos for første gang. Jens havde også kage med, som vi sluttede frokosten af med. På trods af kulden havde vi fundet læ og havde en fin frokost. Vi sluttede af med en lille gåtur.

Fin tur langs kysten retur til Vellerup vig. Mange menneske ude og lufte hund langs stranden. En enkelt fisker i vandet udenfor frokoststedet, vi glente at spørge ham da vi roede forbi, hvordan han holder varmen.

Vi havde en ny mand, Morten med, som faldt godt ind i selskabet.

Da vi skulle til at stige ud af kajakkerne så vi Elgjægeren vente på os. Han havde varm kakao med til alle. Det var lige hvad vi trængte til efter at have lagt kajakkerne på bilerne.

Vi var fem der roede 15 km, den årets første rodag. Nu er der bare at blive ved uge for uge.


3 kommentarer:

John sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
John sagde ...

Thanks for very informative post. Get the best Kayak Reviews and paddle as you want

Timothy W. Pothier sagde ...

I once went to catch fish in the cold. I gathered bad experience from it. But I'm again inspiring from your nice photo capture . Kayak Fishing