torsdag den 14. januar 2016

Nu kæmper vi mod isen


Vi troede vi skulle sætte ud i Roskilde fjord, men endte i Isefjorden i stedet. Isen var skurken. Det hele startede meget almindeligt; koldt og forventet vind fra nord, derfor kørte vi til Møllekrogen, med plan om at ro frem til Skovbroen.

Da vi nåede Møllekrogen var vigen fuld af is. Vi gik derfor til fods længere ud mod spidsen og kunne se at isen lå langt ud fra kysten og langs hele kysten.

Vejret var smukt og med sol. For ikke at skulle tage hjem, uden at komme på vandet, valgte vi at køre til Hammer bakke og se om der var åbent vand. Det var der. Hurtigt kom vi i kajakkerne og roede nordpå. En flot tur i solskin og med meget lidt vind. 

Fremme ved pandekagestedet i Sømer skov skulle vi på land. Det viste sig sværere end forventet, fordi der var et bredt stykke med tyk is ind mod kysten. Ved hjælp af pagejerne fik de første af os hugget en rende gennem isen, så alle kunne komme i land.

Inden vi gik i gang med frokosten gik vi en tur for at få varmen inden vi satte os. Vi var mange der havde suppe med. Palle havde lækkert bagerbrød med. Efter endnu en lille tur gik vi i kajakkerne og havde en flot tur retur til Hammer bakke.

Alt i alt en fin tur. Det bliver spændende om kulden har bidt sig så meget fast de kommende dage at det bliver umuligt at komme på vandet de næste uger. Vi målte isen i Møllekrogen til 3 cm og den sydlige del af Isefjorden er også isfyldt.

Trods diverse foranstaltningen har alle problemer med at holde varmen i fødderne.


Vi var 8 der fik roet 10 km. Ikke dårligt issituationen taget i betragtning.

Ingen kommentarer: