torsdag den 17. marts 2016

Eskilsø rundt med uret

Alle kajakture er gode ture. Men der er nogle - hvor det bare spilder. Sådan én var vi på denne uge. Der var lovet sol og næsten ingen vind, så vi fulgte et forslag fra Jan om at ro Eskilsø rund.

Udsætningsstedet var Skuldelev og vi roede ned til Østby, hvorfra vi roede over til Eskilsø og rund med uret. Det var ekstremt lavvandet og vi forventede at vi ville gå på sten og banker. Men sådan gik det slet ikke. Vi holdt så tæt til Eskilsø som vi kunne og kom fint frem uden at gå på grund.

Samtidig var der slet igen vind; vandet var helt flat og med sol fra skyfri himmel kunne det ikke være bedre. Solbrillerne kom på for første gang i år. Og solen kunne mærkes gennem tørdragten.

Frokoststedet var nyt; en yderste spids af øen mod syd, hvor vi gik i mudder for at komme i land. Der var en formidabel udsigt hele vejen rund. Det blev en lang frokost som afsluttedes med lagkage fra Palle. Den var hjemmelavet og lækker. Elgjægeren havde trangia med, som blev brugt til en gang biksemad.

Derefter lang øens sydside og frem til Skovbroen og retur til Skuldelev. Der var stadigvæk ingen vind. Sidst den traditionelle kop kaffe efter vi havde lagt kajakkerne på bilerne.

Turen blev på 19 km og vi var 9 der tog afsted.

Der er blevet 5 timer mere dag og solen har nået en højde så varmen kan mærkes. Snart skal jeg have smidt et lag uldundertøj for ikke at få det for varmt. Og det er ved at være tid hvor jeg stopper med varm hjemmelavet suppe og kakao.


Ingen kommentarer: