onsdag den 30. januar 2008

Rundt i Kattinge VigMildt vejr - 5 gr. Startede med støvregn på vej til klubben for at hente kajakker. Derefter sammen med Elgjægeren til Kattinge Vig. Vi satte ud hvor Kornerup Å løber ud i vigen. Åen er stemmet op; tidligere lå der en vandmølle, og nu er der et turbinehus, hvorfra man fik el til Kattinge Værk, som ligger ved siden af åen. Værkets bygninger er nu lejrskole for København.

Der går 50 millioner kubikmeter vand på årsbasis gennem turbinehuset. Ved siden af åen er der en fisketrappe, som ørreder kan bruge, når de skal op i åen og søen for at gyde.

Satte kajakkerne af oppe på vejen ved siden af slusehuset, og bar dem med til et sted ved bredden, hvor der lå masser af skydepramme, og hvor vi let kunne sætte i.

Roede til højre langs Boserup skov; en flot tur med skrænter. Kom forbi en shelter.


Krydsede over vigen, hvor den var smal; forbi en cirkelrund ø med en lille sø i, og til Bognæs Storskov. Så en flok store Skalleslugere og svaner og masser af musvåger.

Kom i læ dybt inde i vigen; fandt et sted hvor vi kunne spise.Vi havde begge hjemmelavet linsesuppe med, som vi spiste i kajakkerne.Derefter tilbage til åens udløb. Turen var på 9 km.

En anden gang skal vi ind ad Kornerup Å. Det kunne være en flot tur gennem ådalen.

Ingen kommentarer: