torsdag den 26. januar 2012

Gennem årets første is + sæl og ørn
Det var en smuk - men kold morgen. Minus 8 grader. Alt var frossent og koldt. Solskin fra om morgenen. Vi satte ud fra Jungedal for at ro i læ sydover, men der var næsten ingen vind; heldigvis når det var så koldt.


Lige før revet ved Kyndby værket så vi en sæl. At ro langs og rundt om revet, med sol og blankt vand var meget smukt.


Efter revet mødte vi vinterens første is; først grødis og derefter sammenhængende is, som gav lyd fra sig når kajakken kom op på isen. Store sammmenhængende flager drev rundt i isfrit vand. 


Henrik stødte til os ved Rendebæk, og dér var næsten ingen is. Vi fortsatte ned til lige efter kabelfærgen ved Hammer bakke for at gå i land og spise i solen. Her lå igen is, som man skulle igennem for at komme på land.


Det blev en hurtig frokost, vi frøs alle om fødderne; ingen har støvler der - trods flere par tykke sokker - er isoleret nok mod jordkulde. Jan havde en idé om, at vi skulle have fødderne på en siddeplade, når vi stod/sad og spiste.


Jakob have kage med hjemmefra. Efter frokost gik vi hen til shelteren for at få varme i fødderne og det hjalp.


Derefter retur. Da vi kom til revet ved Kyndbyværket så vi en meget stor havørn, der blev drillet af kragefugle. Vi kunne se den i lang tid, hele vejen frem til revet og på turen rundt om revet.


Hele turen var på 20 km og jeg roede sammen med Ole, Jakob, Jan, Erik og Henrik.


På denne tur, fordi starttemperaturen var minus 8 grader, havde jeg taget et ekstra lag skiundertøj på; jeg frøs ikke på kroppen - kun om fødderne da vi spiste. På turen havde jeg lagt en stump liggeunderlag under fodsparket, som isolering mod kulde fra kajakbunden; det kunne mærkes og skal med de næste mange gange.


Det spændende er nu udviklingen i issituationen; at der var så megen is i dag kom bag på alle. Bliver islaget bare lidt tykkere , så bliver det svært at komme fremad. De næste par ugen vi vi nok blive hjulpet af, at vi ror på læsiden og isen derfor kan blæse over på den modsatte side.

Ingen kommentarer: