torsdag den 26. september 2013

Møllekrogen til Eskilsø: En rotur der ikke fås bedre


Efter at sommeren af alle var dømt afsluttet, så fik vi alligevel en sommerdag denne onsdag, hvor vi havde besluttet at sætte ud fra Møllekrogen og ro til Eskilsø, for at spise frokost dér.

Vejret var fantastisk, højt og klart og med så meget varme, som man kan forvente af årstiden. Og så var der næsten ingen vind. Den vind der var, ville give rygvind på hjemturen.

Og skoven var stadigvæk grøn; men allerede med enkelte strejf af brunt i sig. Hvis vi er heldige, så vil vi nu få en måneds roning, hvor der stadigvæk er blade på træerne, samtidig med at bladene skifter farve. Det kan være året flotteste måned at ro i; og det er også muligt i denne periode at holde en lang frokost, fordi det stadigvæk er varmt nok i vejret.

Vi var 8 der satte ud, og havde en flot tur frem til Eskilsø. Frokoststedet er ruinen, hvorfra man har en meget flot udsigt over hele fjorden. Vi plejer at slutte af med en gåtur på øen. Det skete også denne gang. Det er altid den samme rute vi følger; men udsigten og landskabet fås ikke bedre.

På vej tilbage lagde vi ind i Østby, hvor vi drak kaffe og spiste Henriks medbragte kage. Herefter retur til Møllekrogen og en sidste kop kaffe efter at kajakkerne var lagt på bilerne.

Er tur på 18 km og et flot kig på en svævende havørn. Dem ser vi mange af;  men det er alligevel et imponerende syn hver gang.

1 kommentar:

Jakob Thomsen sagde ...

På vej tilbage lagde vi ind i Sønderby,