fredag den 15. maj 2015

Bølger gør isætning og landgang svær

En dag med stærk blæst. Normalt sætter vi ud i læ for blæsten, men denne dag var det lige modsat. Vinden kom fra vest og vi have valgt at ro fra Munkholmbroen til Kirsebærholm. Men udsætningen foregik ved P-pladsen og dermed på den vindudsatte side. Planen var så at ro langs broen over til læsiden og fortsætte dér. Der var store bølger og selv om jeg holdt kajakken vinkelret på bølgerne nåede jeg at få lidt vand ind. Det var bare med at komme hurtigt bort fra kysten og få lukket kajakken til - og derefter hurtigt at komme over på den anden side i læ.

Der blev skudt heftigt, men heldigvis på langs af kysten, så det var ok at ro forbi skydebanen. Hver gang vi skulle over en større vig var vi meget udsat for vinden. Kun når vi kunne ro helt inde under kysten og der var skov, så var der læ at finde. Helt slemt var det lige før Kirsebærholm og golfbanen. Her skulle der kæmpes og her vendte vi om.

Frokoststedet var Søminestationen hvor vi kunne sidde fint i læ. Søren havde lækker kage med og jeg havde for første gang en stempelkande og friskkværnet kaffe med. Det bliver ikke sidste gang.

Vi gik en lille tur efter frokosten og fandt en fin og plan plads helt nede ved kysten hvor man kunne sætte telt op, hvis det er tilladt.

Herefter retur til Munkholmbroen og nu fik vi bølgerne ind agter da vi skulle i land. Jeg undgik denne gang at få vand ind.

Efter at vi havde lagt kajakkerne på bilerne sluttede vi af med resten af Sørens kage.


Vi var 8 der roede 18 km. E fin dag trods blæst og bølger.

Ingen kommentarer: