torsdag den 18. november 2010

2o m fra to marsvinVi har set marsvin flere gange, når vi har roet. Men aldrig så tæt på stranden som denne dag. Vi sad ved Vellerup vig helt nede på strandkanten og holdt frokost. Med ét kunne vi se 2 marsvin helt tæt ind under land. Omkring 20 meter væk - lige ud for os. På ganske lavt vand. Vi kunne følge dem, mens de svømmede lang med vigens kant og ud i fjorden. Et flot syn.


Dagen startede grå. Vi satte ud fra Munkholmbroen og roede nordpå. Efter beregningerne skulle vi få delvis rygvind på tilbageturen. Skrænterne gav fint læ nordpå. Da der er dybt helt ind mod land kunne vi ro tæt på land. Masse af vand i Ejby å. Man kunne høre vandet risle over små sten for at løbe ud i fjorden.


Frokoststedet var i Vellerup vig. Der var læ, dér hvor vigen på går ud i fjorden på nordsiden. Efter at have set marsvin og spist kage gik vi en tur op på Fjordstien. Flot udsigt på toppen over de høje skrænter ud over hele fjorden.


Gåturen gav varme i fødderne. Herefter i kajakkerne og retur til Munkholmbroen, som vi nåede inden det blev mørkt. Fik også lagt kajakkerne på bilerne mens det var lyst.


Turen var på 15 km og jeg roede sammen med Elgjægeren, Jakob, Kim, Jens og Erik. 

3 kommentarer:

Miamaria sagde ...

Ha ha ha! Marsvin er tydeligvis ikke det samme på dansk og norsk. :)

Torben Ryle sagde ...

Puha - det var ikke godt. Retter marsin til marsvin.

Men hvad betyder marsin på norsk?

Miamaria sagde ...

http://dyrebeskyttelsenhordaland.org/images/marsvin5.jpg
Dette er norske marsvin. :) På padletur er det nok mest spennende å møte de danske. ;)