torsdag den 25. november 2010

Årets første rotur i snelandskab

Det blev dagen hvor vi roede med udkig til snedækkede marker og med enkelte hvirvlende snefnug i luften; kort sagt den rene vare - vinterroning. Stor stilhed på grund af sneen. Et grålys uden skygger. Temperatur omkring frysepunketet. Koldt på land, men varmt - når man først er i kajakken. Tørdragt med 2 til 3 lag tøj under. Eneste sted vi alle frøs var om fødderne, fordi man sidder stille. Selv om du bevæger fødderne så meget du kan, er det ikke nok. Man skal gå på fødderne for at holde varmen i dem.


Vi var fire der satte ud fra Gershøj; Jakob, Elgjægeren, Jens og undertegnede. Med nordlig vind gik turen til Møllekrog og forbi Selsø slot og frem til Selsø hage.


Ved Selsø hage fandt vi et sted på sydsiden med læ, hvor vi kunne spise. Jens havde kage med. Vi frøs om fødderne og gik en lille tur efter frokost. I løbet af kort tid havde alle fået varmen. Fremoven må vi starte frokosten med en lille tur, så vi har varmen, når vi spiser.


Jeg skal også eksperimentere med en tynd foliebelagt sål i støvlen på næste tur, og se om den gør, at jeg bedre holder varmen. Vi har også talt om at et lille hurtigt bål af småt findelt brænde, kunne være hyggeligt når vi spiser.  Næste gang kunne man så som en juleting lune nogle æbleskiver på pind over bålet og tage varm gløgg med på termos.


Det begyndte hurtigt at blive mørkt på tilbagevejen; da vi nåede frem til Gershøj og skulle læsse kajakkerne på vognene, så var det svært at se hvad vi foretog os. Jens havde en pandelygte med; sådan én tager jeg med næste gang.


Vi roede 20 km i fint vejr med læ. Der kom ikke nævneværdigt sne på turen; det må vi have til gode til en anden gang. At ro mens det sner - er vildt flot. At ro mens det hagler - gør ondt ,hvis man får haglene lige i ansigtet. 

Ingen kommentarer: