fredag den 9. januar 2015

Årets første rotur - med masser af sol


Da jeg stod op i mørke og så ud ad vinduet, så kunne jeg se se slud dale ned i lyset fra gadelygterne. Og mørkt var det, da Jakob kom og hentede mig. Spændingen steg; vejrprognosen var, at dagen som nu begyndte, ville blive den eneste solskinsdag mellem en række af grå dage. OG det holdt stik. 

Og det holdt stik på denne onsdag, hvor vi havde årets første rodag. Vinden var svag og i sydvest. Udsætningstedet var Møllekrog ved Selsø slot. 

Efter vi havde lagt ud kl. 10:00 begyndte det gode vejr. En skyfri hvidblå himmel med en lavthængende sol, der steg og steg, mens vi begyndte roturen sydpå.

Vi roede ned langs kysten. Der var stadigvæk ingen vind og tempoet var moderat. Da vi nåede ned til det lille gule hus besluttede vi, at fortsætte lidt endnu forbi vikingskibene og ned til Lundby havn.  Her vendte vi om, og gik ind ved det lille gule hus for at spise frokost. 


Palle der var blevet farfar havde kage med. Efter frokost gik vi en lille tur hen til vikingeskibene. På dette tidspunkt havde solen så megen magt, at vi kunne mærke varmen, når vi stod stille med front mod solen.

En flot tur retur. Fjorden var meget lavvandet og vi kunne mærke lidt strøm både ud og hjem.

Tilbage ved bilerne drak vi kaffe og delte det sidste brød som Palle havde med fra en god lokal bager.

Vi var ni der roede 18 km på denne årets første rodag. I tidligere år har vi på samme tidspunkt roet i slud eller slet ikke kunnet ro. Men denne dag var det som en dag i starten af april. Jeg ved godt at vejret ikke fortsætter sådan; men nu bliver det i hvert fald lysere.

Ingen kommentarer: