torsdag den 24. november 2011

Kattinge vigFin dag - næsten uden vind fra syd. Vi satte i fra roklubben i Roskilde og roede ind i Kettinge vig. Temperatur omkring 5 grader for både luft og vand. Frokost ved Kettinge værk.


Vi mødte en i kajak på tilbagevejen. Han havde ikke svømmevest på, men dog havde han den med i båden. Ikke rotøj på, men tyndt løbetøj. Han roede, efter at vi havde hilst på hinanden, langt ud på midten af Roskilde fjord. Hvis han var faldet i midt ude i fjorden, så havde vi nok ikke set det og heller ikke kunnet nå at komme frem og redde ham.


Det er den slags oplevelser der sætter havkajakroning i et dårligt lys; især hvis noget går galt. Med den temperatur vandet har nu, så går der ikke lang tid før fingrene ikke kan fungerer. Og når man som ham ror alene, så er ens chancer ikke store efter få minutter i koldt vand.


Jeg roede 18 km med Ole, Elgjægeren, Jakob og Jan. Vi havde alle tørdragter og svømmevest på, og vi roede i samlet flok kystnært. Vi kan også ryge i vandet; men sker det, så har vi langt bedre odds for en lykkelig udgang.

Ingen kommentarer: