torsdag den 22. november 2012

Forfulgt af legesyg sæl og fyldt af hjemmelavet æblekage


Vi har ofte været heldige og set sæl. Nogle gange er sælen dukket op flere gange, men vi er aldrig blevet (for)fulgt af en sæl over en længere strækning. 

Det skete denne onsdag: Vi var på vej tilbage og skulle ind i Vellerup vig. Palle og jeg fik øje på sælen først. Derefter dukkede den op et utal af gange. Flere havde fået øje på den. Vi roede videre rundt om hjørnet ved vigen og igen var den bag eller foran os. Nu tror vi så at vi ikke ser den mere, men den dukker to gange op en meter fra Elgjægerens kajak: Han bliver meget forskrækket; sidste gang slår den et ordentligt plask før den dykker.

Herefter følger den os ( især Elgjægeren) ind i bunden af vigen. Da vi sætter over til udsætningsstedet er den stadig med et stykke af vejen. Aldrig har vi oplevet noget tilsvarende.

Turen gik Fra Vellerup vig til Bramsnæs hvor vi spiste i læ på vestsiden , hvor der er en fin bred man kan lande kajakkerne på. Elgjægeren havde hjemmelavet æblekage med. Der var flere der tog tre gange; ingen navne nævnes.

Vejret var gråt. Ingen regn. Ringe blæst på udturen. På hjemturen efter frokost tiltagende blæst i ryggen. Da vi lægger kajakkerne på bilerne meget kraftig blæst, der opleves som -2 gr. 

Vi var 8 og det blev til 16 km.Ingen kommentarer: